Deel dit artikel
-

Apple lanceert HomePod tweede generatie

Apple heeft vandaag HomePod (2e generatie) aangekondigd, een krachtige slimme luidspreker met een ‘unieke akoestiek’ en een iconisch design.

HomePod is verkrijgbaar in de kleuren wit en middernacht, een nieuwe kleur waarvan de netstof volledig is gerecycled, en wordt geleverd met een geweven netsnoer in dezelfde kleur.

Apple belooft een ‘onvoorstelbare geluidskwaliteit met warme, diepe bastonen en verbluffende hoge frequenties’. Een speciaal ontwikkelde woofer met grote uitslag, een krachtige motor die het membraan 20 mm beweegt, een ingebouwde bas-EQ-microfoon en vijf bundelvormende tweeters rond de basis moeten samen zorgen voor een krachtige akoestische ervaring.

HomePod maakt gebruik van technologie voor ruimte-inschatting om door de omgeving weerkaatste geluiden te herkennen. Zo kan het apparaat bepalen of het tegen een muur of vrijstaand is opgesteld, waarna het geluid in realtime wordt aangepast.

Verder kun je met twee HomePod-speakers in dezelfde ruimte een stereopaar maken. Bij gebruik van een stereopaar worden niet alleen het linker- en rechterkanaal gescheiden, maar wordt elk kanaal ook in harmonie afgespeeld. Zo ontstaat een bredere, nog meeslependere soundstage dan bij traditionele stereospeakers, voor een werkelijk adembenemende luisterervaring.

HomePod (2e generatie) kan vanaf vandaag voor 349 euro worden besteld op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Spanje, het VK, de VS en elf andere landen en regio’s, en is vanaf vrijdag 3 februari verkrijgbaar.

HomePod (2e generatie) werkt met iPhone SE (2e generatie) en nieuwer of iPhone 8 en nieuwer met iOS 16.3 of nieuwer; of iPad Pro, iPad (5e generatie) en nieuwer, iPad Air (3e generatie) en nieuwer of iPad mini (5e generatie) en nieuwer met iPadOS 16.3.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond