Deel dit artikel
-

Apple lanceert nieuwe promodellen MacBooks en Mac Mini’s

Apple is dit jaar vroeg met aankondigingen. Het bedrijf heeft vandaag de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro aangekondigd met M2 Pro en M2 Max, de volgende generatie Apple silicon voor professioneel gebruik.

De MacBook Pro heeft nu een batterijduur tot 22 uur, de langste van alle Macs. Ook wordt wifi 6E ondersteund, dat tot twee keer sneller is dan de vorige generatie.

Ook is de HDMI geavanceerder geworden, waardoor 8K-displays tot 60 Hz en 4K-displays tot 240 Hz worden ondersteund. Deze nieuwe voorzieningen vormen een aanvulling op de veelzijdige verbindingsopties van eerdere MacBook Pro-modellen, met onder andere drie Thunderbolt 4-poorten voor snelle verbindingen met randapparatuur, een SDXC-kaartsleuf en opladen via MagSafe 3.

De nieuwe MacBook Pro-modellen met M2 Pro en M2 Max kunnen vanaf vandaag, 17 januari, worden besteld op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in 27 landen en regio’s (waaronder de VS).

De nieuwe 14 inch MacBook Pro met M2 Pro is verkrijgbaar vanaf 2449 euro (en nog voordeliger voor het onderwijs) en de 16 inch MacBook Pro met M2 Pro is verkrijgbaar vanaf 3049 euro.

Apple heeft vandaag ook de nieuwe Mac mini met M2 en compleet nieuwe M2 Pro onthuld. Met de M2-chip is Mac mini nog krachtiger, terwijl de prijs op 719 euro is gebleven.

Het model met M2 is voorzien van twee Thunderbolt 4-poorten en ondersteunt maximaal twee displays. Het model met M2 Pro is voorzien van vier Thunderbolt 4-poorten en ondersteunt maximaal drie displays. Daarnaast kun je op het model met M2 Pro één 8K-display aansluiten, een primeur voor Mac.

Beide modellen zijn uitgerust met twee USB-A-poorten, een HDMI-poort, een Gigabit Ethernet-poort met een optie voor 10 GB en een verbeterde mini-jack-aansluiting met ondersteuning voor koptelefoons met een hoge impedantie. Met Bluetooth 5.3 en wifi 6E,5 dat tot twee keer sneller data doorvoert dan voorheen, voldoen beide nieuwe modellen aan de nieuwste normen voor draadloze verbindingen, zo belooft Apple.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond