Deel dit artikel
-

Apple lanceert betaalbare smartwatch

Apple heeft vanavond naast een nieuwe iPad een betaalbaar instapmodel van de Apple Watch aangekondigd, de Apple Watch SE. In feite een opvolger van de Series 3.

Apple kondigde zoals verwacht de Apple Watch Series 6 aan. Het slimme horloge heeft nieuwe gezondheidsfuncties, zoals het meten van het zuurstofgehalte in het bloed.

Het horloge is verkrijgbaar in twee formaten: 40mm en 44mm, en wijkt qua vormgeving niet af van de Apple Watch Series 4 en 5. Ook deze smartwatch komt in aluminium, titanium en keramiek.

Apple Watch SE (GPS) is verkrijgbaar vanaf 299 euro en Apple Watch SE (GPS + Cellular) kost 349 euro. Het horloge is vanaf vrijdag 18 september verkrijgbaar in de 28 landen en regio’s.

Apple Watch Series 6 (GPS) is verkrijgbaar vanaf 429 euro en Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) gaat weg voor 529 euro.

De iPad achtste generatie mag dan twee keer sneller zijn dan een Windows pc, of drie keer sneller dan een Chromebook, qua design is er ook nu weer weinig veranderd. De iPad komt met brede bezels. Nieuw zijn de neural engine van de iPad Pro en USB-C.

Ook komt Apple met een nieuwe iPad Air, waarin Touch ID is teruggekeerd. Vanwege de dunne bezels is die geïntegreerd in de aan- en uitknop.

De nieuwe iPad Air kan vanaf volgende week in dertig landen worden besteld. Wi-Fi-modellen van iPad Air zijn verkrijgbaar vanaf 669 euro en de Wi-Fi + Cellular-modellen vanaf 809 euro. Ze worden vanaf volgende maand geleverd. De nieuwe iPad Air is verkrijgbaar met een capaciteit van 64 GB of 256 GB en in de vijf kleuren zilver, spacegrijs, roségoud, groen en hemelsblauw.

Apple heeft in tien jaar 500 miljoen iPads verkocht.

Al meteen werd duidelijk dat Apple vandaag geen nieuwe iPhones zou gaan aankondigen. Ook andere productaankondigingen worden doorgeschoven, zoals een Bluetooth tracker.

Wel werd een nieuwe fitnessdienst aangekondigd, Apple Fitness Plus, voor 9,99 dollar per maand. Het aanbod betreft hoofdzakelijk cursussen. Fitness Plus is ook (in de VS) onderdeel van Apple One, een bundel van bestaande diensten:

• Individual: abonnement op Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en 50 GB aan iCloud-opslag voor €14,95 per maand.
• Family: abonnement op Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en 200 GB aan iCloud-opslag voor €19,95 per maand dat met maximaal zes gezinsleden kan worden gedeeld.
• Premier (indien beschikbaar): abonnement op Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ en 2 TB aan iCloud-opslag dat met maximaal zes gezinsleden kan worden gedeeld.

Tot slot maakte Apple bekend dat iOS 14, iPad OS 14 en tvOS 14 vanaf morgen beschikbaar zijn.

(meer volgt)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond