Deel dit artikel
-

Apple leidt markt voor opgelapte smartphones

De markt voor opgelapte iPhones is booming, zo blijkt uit cijfers van Counterpoint Research. De verkopen van gereviseerde iPhones zijn naar verluidt met 16 procent gestegen in 2022, waardoor het aandeel van Apple op de ‘secundaire smartphonemarkt’ is toegenomen tot bijna 50 procent.

Analisten van Counterpoint Research stellen dat Apple hierdoor het snelst groeiende merk is op de markt voor gebruikte en gereviseerde smartphones wereldwijd.

Dat is ook niet zo vreemd: nieuwe iPhones zijn behoorlijk prijzig en veel kopers zijn al tevreden met het op een na nieuwste toestel.

Refurbished is wat anders dan tweedehands. Het zijn toestellen waarvan onderdelen soms zijn vervangen en waarop ook nog garantie wordt geboden.

Voor Apple is de impact hiervan tweeledig: het vermindert de vraag naar nieuwe iPhone-verkopen, maar verhoogt de vraag naar de verschillende abonnementsdiensten. Overigens biedt Apple ook zelf opgelapte toestellen aan.

Het aandeel van Apple in de refurbished smartphone-markt steeg van 44 procent in 2021 naar 49 procent in 2022. Samsung zag zijn aandeel dalen van 28 naar 26 procent, terwijl Huawei daalde van 4 naar 2 procent. Andere smartphonemakers, waaronder Oppo en Vivo, vertoonden geen groei.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Roos

Dit bericht laat zien dat hergebruik en circulariteit voor sommige mensen nog onwennig is. De term ‘opgelapt’ suggereert een tweederangs telefoon die van plakband aan elkaar hangt.

Bij de een volwassen tweedehands en gereviseerde markt hoort wat mij betreft ook volwassen taalgebruik. Klinkt wat moralistisch, maar we moeten het volgens mij meer gewend raken dat niet alles weggegooid en nieuw aangeschaft hoeft te worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond