Deel dit artikel
-

Apple leveranciers in China staken productie door energiecrisis

Verschillende belangrijke Apple-leveranciers in China moeten hun productie tijdelijk staken op last van de Chinese autoriteiten door de sterk stijgende kosten voor kolen en aardgas. Deze worden nog altijd op grote schaal in het land worden gebruikt voor elektriciteitsopwekking.

De centrale overheid is naar verluidt ontevreden over het feit dat regionale regeringen er niet in zijn geslaagd hun CO2 uitstoot te verlagen. Bovendien is het niet ongewoon voor China om de productie te beperken als luchtvervuilingsniveaus toenemen.

Stads- en regionale overheden hebben gezegd dat het binnenlandse energieverbruik prioriteit krijgt boven industrieel gebruik.

Een van de getroffen leveranciers is Eson Precision Engineering, een filiaal van Foxconn – ’s werelds grootste iPhone-fabrikant – die ook aan Tesla levert. Het bedrijf heeft zijn productie tot vrijdag opgeschort.

Unimicron Technology, een belangrijke fabrikant van printplaten, moet zijn dochterondernemingen in de Chinese steden Suzhou en Kunshan in de provincie Jiangsu tot het einde van de maand moesten sluiten.

Eerder verbood China al het delven van cryptomunten, deels vanwege het hoge energieverbruik.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond