Deel dit artikel
-

Apple Music Classical eindelijk uit de startblokken

Apple heeft vandaag eindelijk Apple Music Classical aangekondigd, een app die speciaal is gemaakt voor het beluisteren van klassieke muziek. De dienst is voortgekomen uit de Nederlandse streamingdienst Primephonic, die in 2021 werd overgenomen.

Oprichter Thomas Steffens was principal bij The Boston Consulting Group (BCG). Van waaruit hij meerdere culturele instellingen adviseerde en de muziekwereld leerde kennen. ‘De muziekindustrie is gered door diensten als Spotify, de helft van de inkomsten van poplabels komt uit streaming. Dat geldt helaas echter niet voor labels die zijn gespecialiseerd in klassieke muziek’, vertelde Steffens enkele jaren geleden aan Emerce. ‘Wereldwijd is klassieke muziek goed voor vijf procent van alle muziekconsumptie. Bij streamingdiensten is dat slechts één procent.’

Het is opvallend dat Steffens voor Apple heeft gekozen. Vanuit het oogpunt van royalty’s had de Nederlander nogal wat bezwaren tegen Apple Music en Spotify. Zij houden bijvoorbeeld geen rekening met de lengte van stukken, een korte stream krijgt evenveel uitbetaald als een lange stream. ‘Wij trekken die scheefgroei recht.’

Apple Music Classical is de ultieme manier om klassieke muziek te ervaren, zegt Apple, met honderden speciaal samengestelde afspeellijsten, duizenden exclusieve albums, verhelderende biografieën over componisten, diepgravende gidsen over belangrijke werken, intuïtieve navigatiefuncties en nog veel meer.

Apple werkt nauw samen met een aantal van de bekendste klassieke musici en vooraanstaande klassieke muziekinstellingen wereldwijd om luisteraars van Apple Music Classical nieuwe en exclusieve content en opnames te bieden.

Luisteraars kunnen met Apple Music Classical ook gloednieuwe en exclusieve artwork zien, zoals een reeks unieke digitale portretten in hoge resolutie van vele wereldberoemde componisten.

Apple Music Classical is later deze maand verkrijgbaar. Abonnees van Apple Music kunnen de Apple Music Classical-app kosteloos downloaden en gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond