Deel dit artikel
-

Apple wil NFC nu toch aan rivaliserende bedrijven aanbieden

Het langlopende geschil tussen de Europese Commissie en Apple over het gebruik van zijn betalingstechnologie zou binnenkort tot een einde kunnen komen. De Europese Commissie bevestigt de plannen van Apple om zijn Near-Field Communication (NFC)-technologie open te stellen voor externe aanbieders van mobiele portemonnees. Geruchten over het voorstel van Apple doken voor het eerst op in december 2023.

De Commissie opende in 2020 een onderzoek naar Apple omdat het de toegang van rivaliserende ontwikkelaars van mobiele portemonnees tot de NFC chip op iPhones beperkte. Op deze manier had Apple een enorme voorsprong met Apple Pay.

Het argument van Apple om de technologie gesloten te houden, was dat het een negatieve invloed zou kunnen hebben op de beveiliging.

Banken en diensten als PayPal kunnen tot nu toe moeilijk om Apple Pay heen. Ook moeten banken die Apple Pay ondersteunen per betaling een klein percentage afdragen aan Apple.

Nu heeft Apple aangegeven geen kosten meer te willen vragen voor het gebruik van NFC of bedrijven te verplichten gebruik te maken van Apple Pay voor betalingen. Apple beweert ook dat het een beroep zal doen op een onafhankelijke beoordelaar in gevallen waarin het bedrijf NFC-toegang heeft geweigerd. De toezeggingen van Apple zijn voor een periode van tien jaar.

Door de NFC technologie open te stellen zou in theorie Google zijn eigen Wallet (nu alleen beschikbaar voor Android) geschikt kunnen maken voor de iPhone, al zal dat niet snel gebeuren. Nederlandse banken als ING of ABN AMRO maken nu verplicht gebruik van Apple Pay, maar zouden straks rechtstreeks betaaldiensten aan kunnen bieden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond