Deel dit artikel
-

Omzet Apple 5 procent lager

Apple boekte in het eerste kwartaal 11,56 miljard dollar winst op een omzet van 58 miljard, binnen de eigen verwachtingen, maar wel 5 procent lager dan een jaar geleden.

Er werd al rekening gehouden met mindere resultaten. Voor het vierde kwartaal gaf Apple immers al een winstwaarschuwing af wegens tegenvallende iPhone verkopen.

CEO Tim Cook spreekt over een sterk kwartaal voor wearables en accessoires, maar vooral de dienstentak zou een absoluut record hebben gebroken.

Sinds dit jaar meldt Apple geen verkochte aantallen meer van zijn iPhones, iPads en Macs. Sommige analisten schatten dat Apple afgelopen kwartaal 42 miljoen exemplaren heeft verscheept, 19,6 procent minder dan een jaar geleden.

Volgens IDC heeft Apple zijn plek in de wereldranglijst van smartphoneverkopen wederom verloren aan Huawei. Dat is de nummer 2 na Samsung. In totaal verscheepten fabrikanten in het eerste kwartaal 310 miljoen exemplaren. Apple zou zo’n 30 procent hebben ingeleverd.

Voor het derde kwartaal houdt Apple rekening met een omzet van tussen de 52,5 en 54,5 miljard dollar.

Er gaan geruchten dat Apple de modemtak van Intel wil kopen nu dit bedrijf wil stoppen met het bouwen van chips die modemfunctionaliteit naar mobiele apparaten brengen.

Dat besluit volgde nadat chipmaker Qualcomm en Apple onlangs vrede sloten en een megadeal werd gesloten tussen de twee partijen. Intel ontkent dat er een relatie is.

Ook Samsung, Broadcom, ON Semiconductor en Unisoc Communications zouden belangstelling hebben voor het Intel onderdeel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond