Deel dit artikel
-

‘Apple pakt uit met radicaal ander OS X’

Het ziet er naar uit dat Apple op zijn ontwikkelaarsconferentie begin juni extra aandacht gaat schenken aan de systeemsoftware voor iMacs en MacBooks, OS X 10.10. Die zou een radicaal nieuw ontwerp krijgen en nog meer raakvlakken hebben met iOS 7.

De systeemsoftware zou meer aandacht krijgen dan iOS 8, weet 9to5Mac. Er zou sprake zijn van scherpere hoeken, meer witruimte, iOS-achtige schuifbalken en geheel nieuwe iconen. Hoewel het uiterlijk van OS X flink dus op de schop gaat, blijven er significante verschillen bestaan tussen iOS en OSX. Apple volgt daarmee een andere koers dan Microsoft die al zijn software min of meer hetzelfde uiterlijk wil meegeven.

OS X 10.10 heeft als interne naam Syrah, maar zal vermoedelijk Yosemite gaan heten.

Apple onthult begin juni ook iOS 8, al is er kans dat nog niet alles wordt getoond. Naar verluidt wordt iOS 8 uitgerust met een gezondheidsapplicatie Healthbook, een nieuwe versie van Apple Maps (dit keer met gegevens voor openbaar vervoer), een apart iTunes Radio-app en apps voor TextEdit en Preview. Deze laatste twee programma’s (voor tekstverwerking en het bekijken van documenten en foto’s) komen van OS X.

De verwachting is dat Apple geen nieuwe hardware zal aankondigen, en zeker geen iWatch of een nieuwe Apple TV. Vrijdag werd overigens bekend dat Apple LuxVue heeft overgenomen, fabrikant van microLED displays, die voor producten als slimme horloges kan worden gebruikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond