Deel dit artikel
-

Apple onthult kleine iPhone en iPad Pro

Zoals verwacht heeft Apple vanavond, naast een kleinere iPad Pro, een 4 inch iPhone SE aangekondigd, die de 5S moet vervangen. Volgens Apple is er een enorme vraag naar 4 inch iPhones en ‘smeekten’ klanten om een nieuw model.  

De nieuwe iPhone heeft een 64-bit A9-processor en de M9-motion coprocessor aan boord. Ondersteuning voor 3D Touch ontbreekt. Wel is er 12-megapixelcamera met Live Photos en tweekleurige flitser voor selfies. Er zit een NFC-chip in voor Apple Pay. Op iPhone SE zijn verder ook meer LTE-banden beschikbaar voor mobiel internetten in het buitenland. De telefoon ondersteunt ook voice-over-LTE en bellen via WiFi.

De iPhone SE is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud vanaf 489 euro en is daarmee de goedkoopste iPhone. De eerste modellen worden vanaf 31 maart uitgeleverd, maar nog niet in de Benelux. Dat wordt ergens begin april. Bestellen kan vanaf 29 maart.

Kleinere-iPad-Pro

De kleinere iPad Pro wordt de opvolger van de iPad Air, inclusief vier luidsprekers, ondersteuning voor toetsenbord en pencil. De 9,7-inch iPad Pro gebruikt dezelfde schermtechnieken als de grote iPad Pro, maar met toevoeging van schermkleurcorrectie.

De nieuwe True Tone-technologie kan de witbalans van het display volledig dynamisch bijstellen. Het kleurenspectrum is volgens Apple even breed als dat van de iMac met Retina 5K-display en de kleurverzadiging is 25 procent hoger.

Prijzen beginnen vanaf 689 euro voor een 32 GB model in de metallic kleuren zilver, spacegrijs, goud en het nieuwe roségoud. Het duurste model is een WiFi + Cellular 256GB voor 1199 euro. Begin april komt de tablet beschikbaar in Nederland en België.

Apple geeft vandaag ook iOS 9.3 vrij, net als een software update voor Apple TV.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond