Deel dit artikel
-

Apple lanceert nieuwe iPhone SE, iPad Air en Mac Studio

Apple lanceerde vanavond nieuwe versies van iPhone SE en iPad Air en een geheel nieuw product genaamd Mac Studio, een professionele versie van de MacMini. Inclusief de snelste M1 chip van Apple tot nu toe: Ultra.

Het was misschien niet het meest gelukkige moment om nieuwe producten te lanceren. CEO Tim Cook meed tijdens de (opgenomen) presentatie de oorlog in Oekraïne, al heeft het bedrijf de leveringen aan Rusland voorlopig stopgezet.

De voorjaarsaankondigingen van Apple bevatten doorgaans weinig grote verrassingen en dat was ook dit jaar het geval. Naast een donkergroene iPhone 13 werd de reeds verwachte iPhone SE (2022) aangekondigd, het nieuwe instapmodel van de iPhone.

De derde generatie in de iPhone SE-serie heeft een traditioneel design met thuisknop, 4,7-inch LCD-display, een nieuwere A15-chip met 5G en is verkrijgbaar in de kleuren Midnight, Starlight en Rood. De SE is beschikbaar in modellen van 64 GB, 128 GB en 256 GB vanaf 529 euro. Bestellen kan nog deze week.

iPad Air 2022, beschikbaar vanaf 18 maart, wordt wederom geleverd met een 10,9-inch Liquid Retina LCD-scherm met dunne randen, M1-chip voor betere prestaties, ondersteuning voor 5G (optioneel), 12 MP selfiecamera met ondersteuning. Aan het ontwerp is nauwelijks iets veranderd. De ondersteuning voor 120Hz ProMotion beeldverversing blijft exclusief voor de iPad Pro-familie.

De nieuwe iPad Air kan vanaf vrijdag 11 maart worden besteld. De Wi-Fi-modellen van iPad Air zijn verkrijgbaar vanaf 698,50 euro en de Wi-Fi + Cellular-modellen zijn er vanaf 868,50 euro. De nieuwe iPad Air is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, sterrenlicht, roze, paars en blauw met een capaciteit van 64 GB of 256 GB.

De Mac Studio is een soort MacMini, maar dan voor professionele gebruikers die de grenzen van hun creativiteit willen oprekken: revolutionaire prestaties, een breed scala aan aansluitmogelijkheden voor randapparatuur en een modulair systeem waarmee gebruikers ‘de perfecte configuratie kunnen samenstellen’, aldus het persbericht.

Hij kan worden geleverd met Studio Display, een door Apple ontwikkeld 27-inch 5K Retina-scherm.

Mac Studio draait op Apple Silicon. Het duurste M1 Ultra-model wordt geleverd met twee Thunderbolt 4-poorten aan de voorkant, 10 GB Ethernet-poort, twee USB-A-poorten, HDMI en een koptelefoonaansluiting.

Mac Studio is verkrijgbaar vanaf 2329 euro, en Studio Display voor 1779 euro.

Alle aankondigingen worden door Apple hier samengevat.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond