Deel dit artikel
-

Apple verslaat verwachtingen

Apple meldt beter dan verwachte kwartaalcijfers, waarbij de omzet 119,5 miljard dollar bedroeg. Analisten hadden een omzet verwacht van ongeveer 117 miljard dollar. De winst klom naar 33,9 miljard versus 29,9 miljard een jaar eerder.

De iPhone bracht 69,7 miljard op, de dienstenomzet steeg naar 23,1 miljard. Macs en iPads deden elk ruim 7 miljard. De Apple Watch deed het met 11,9 miljard overigens een stuk beter.

In China was sprake van een krimp van bijna 13 procent op jaarbasis. In het vierde kwartaal was in China nog sprake van een krimp van 2,5 procent.

In het kwartaal lanceerde Apple zijn iPhone 15-lijn, Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2, AirPods Pro 2, de M3 iMac en de 14-inch MacBook Pro, de M3 Pro en M3 Max 14 en 16-inch MacBook Pro. In het kalenderjaar 2023 werden er geen nieuwe iPads uitgebracht. De verkoop van de AR bril Vision Pro is net begonnen.

Apple gaat volgende maand vermoedelijk nieuwe producten aankondigen, waaronder een nieuwe iPad Pro’s en een MacBook Air met M3-chip. De huidige 13-inch MacBook Air verscheen in juli 2022, terwijl de 15-inch MacBook Air in juni 2023 werd gelanceerd.

De verwachting is dat Apple dit voorjaar tijdens de ontwikkelaarsconferentie zal uitpakken met iOS 18 (codenaam: Crystal), dat zou de meest ambitieuze update in jaren worden. Apple zou van plan zijn een hoop nieuwe functies op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) toe te voegen, waaronder een vernieuwde versie van Siri, die intelligenter is en gebruik kan maken van een nieuw AI-systeem op basis van grote taalmodellen (LLM’s), AI-functies in de Berichten-app, om vragen te beantwoorden en zinnen automatisch aan te vullen, AI-functies in Apple Music om automatisch gegenereerde afspeellijsten te maken en AI-functies in de iWork-apps, waaronder Keynote en Pages.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond