Deel dit artikel
-

Apple verrast met recordkwartaal

De kwartaalcijfers van Apple vallen reuze mee. CEO Tim Cook spreekt zelfs van een recordkwartaal. De omzet steeg 11 procent naar 59,7 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 11,2 miljard tegen 10 miljard een jaar geleden.

Hardware was goed voor 46,5 miljard dollar en diensten deden 13,1 miljard. De iPhone zorgde wederom voor de meeste omzet: 26,4 miljard. Op de tweede plaats komt de Mac met ruim 7 miljard dollar, de iPad bracht 6,5 miljard op en Wearables en andere producten waren goed voor 6,4 miljard dollar.

In alle gevallen was er sprake van groei: de iPad en Macs presteerden het meest, de iPhone groeide 1,7 procent. Aantallen meldt Apple al enige tijd niet meer.

Apple heeft dit jaar nog geen grote aankondigingen gedaan. De toelichting op de kwartaalcijfers van chipleverancier Qualcomm wijst op een mogelijke vertraging van de 5G iPhones. De iPhone 12 zou niet in september, maar in oktober worden gelanceerd. Qualcomm schrijft dat de 5G iPhones ‘licht zijn vertraagd’.

Berichtenapp Telegram heeft intussen een klacht bij de EU neergelegd over Apple. Weliswaar is de Telegram app zelf gratis verkrijgbaar in de App Store, en hoeven de makers geen commissie af te dragen, in 2016 wilden de makers een gamingplatform via de App Store aanbieden, wat Apple weigerde. Die vervolgens wel zijn eigen platform Arcade lanceerde.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond