Deel dit artikel
-

Apple Siri en Google Assistent even populair

De spraakassistenten van Apple en Google zijn qua gebruik even populair. In de aankoopintenties scoort vooral de Google Home erg hoog, zo blijkt uit onderzoek van Microsoft.

Het softwarebedrijf publiceert een vergelijkend onderzoek naar gebruik en aankoopintenties van spraakassistenten. Anders dan veelal wordt aangenomen is Amazons Alexa in de VS lang niet zo dominant als hem wordt toegeschreven.

Een kwart van de gebruikers van dit soort digitale diensten praat tegen Amazon Alexa, 36 procent tegen Google Assistant en 36 procent tegen Apple Siri. Microsoft verklaart het verschil met het feit dat Alexa louter beschikbaar is via een smartspeaker en Google Assistant en Apple Siri ook – of: juist – via smartphones. In de nieuwe versies van Google Android zit Assistant standaard ingebakken. Vanwege Androids grote marktaandeel is te verwachting dat deze digitale butler de dominante technologie wordt.

“Een andere interessante trend van begin 2019 is dat 26 procent van de respondenten overweegt om een smartspeaker te kopen van merken als JBL, Sonos of Harmon Kardon”, aldus Microsoft.

Het softwarebedrijf dat het onderzoek uitvoerde kiest voor de positionering van zijn eigen voice-assistent een niche. Cortana moet een verlengstuk worden van productiviteitsdiensten zoals Office en vooral als aanvulling functioneren op de voicebots van Apple en Google.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond