Deel dit artikel
-

Apple pakt uit met nieuwe iMac, iPad Pro en Apple TV

Apple vernieuwt een belangrijk deel van zijn producten. Van de iMac en iPad Pro komen nieuwe modellen uit. Apple kondigde ook een volgende versie van Apple TV 4K aan, met een nieuwe A12 chip en een andere (Siri) remote, die ook los kan worden aangeschaft.

Apple TV 4K kost 199 euro en voor de Apple TV HD met de nieuwe remote betaalt men 159 euro. Bestellen kan vanaf 30 april, leveringen vanaf half mei.

De iPad Pro is, zoals al werd verwacht, vernieuwd. Met een nieuwe chip, die is afgeleid van de snelle M1-chip die in recente MacBooks is te vinden. Ook heeft de tablet nu Thunderbolt-ondersteuning en het 12,9 inch-model heeft een Liquid Retina XDR scherm met 1000 nits maximale helderheid.

Qua opslag is er nu de keuze uit 128GB, 256GB, 512GB, 1TB en 2TB (nieuw). De camera is verbeterd, maar het design is hetzelfde gebleven.

De iMac-computer krijgt voor het eerst sinds 2012 een nieuw uiterlijk.
De nieuwe alles-in-één Mac heeft een vierkanter ontwerp, gemaakt uit één stuk glas, met dunnere schermranden. Het is ook de eerste iMac met de nieuwe M1 chip.

De iMac komt in diverse kleuren op de markt. De 24 inch versie kost 1449 euro in groen, paars, blauw en zilver met 256 GB SSD opslag en twee Thunderbolt poorten. Wie meer kleuren wil, moet de duurdere versie van 1669 euro aanschaffen. De camera heeft een 1080p HD-resolutie. Het meegeleverde toetsenbord wordt voor het eerst uitgerust met TouchID. De nieuwe iMac is vanaf mei leverbaar.

Eindelijk werd dan de AirTag onthuld, een tracker die je aan je sleutelbos of rugzak hangt en dan via de iPhone kan worden teruggevonden. Apple is daar rijkelijk laat mee. Samsung kwam al eerder met een dergelijke tracker.

AirTags maken gebruik van de zogeheten UltraWideband, een techniek die al langer in iPhones van de afgelopen twee jaar zit.

AirTag is eind april te koop vanaf 35 euro. Je kunt er ook vier tegelijk kopen voor 199 euro.

iPhone 12 is verder nu ook in een paarse variant verkrijgbaar.

In de presentatie werd opmerkelijk genoeg geen aandacht besteed aan iOS 14.5 voor iPads en iPhones. Geen onbelangrijke update omdat daarmee advertentietracking in apps een stuk lastiger wordt.

Gebruikers moeten voortaan nadrukkelijk toestemming geven om door adverteerders en ontwikkelaars te worden gevolgd. De ontwikkelaar kan een unieke code (Identifier for Advertisers, IDFA) gebruiken om gegevens zoals locatie en interesses te verzamelen. Diverse partijen, Facebook voorop, hebben zich verzet tegen deze privacymaatregelen van Apple.

Vandaag verschenen al wel de zogeheten release candidates van iOS 14.5 voor ontwikkelaars.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Is Apple uit op een 0 bij iFixit voor de iMac?
Ziet er uit als een klont lijmpistoollijm.
Het is dat alle appetijt voor OSX al weg is dank zij Big Sur, maar het kan nog onaantrekkelijker voor design-pro’s.
Die baard had gewoon met scherm gevuld moeten zijn, 3:2 zoals bij microsoft, 16:9 kan echt niet, voetje had de poorten en adapter kunnen huisvesten, nu is dat weer zo’n slijtgevoelige niet-standaard klont zoals we ooit bij de MacBooks hadden. Op zich prima dat de ethernetkabel niet in het scherm hoeft, maar onzichtbaar weggewerkt is, maar die strijkboutkabel wordt nu wel heel speciaal en onrepareerbaar.
Verder de gebruikelijke Apple-missers: te weinig SSD, te weinig RAM, te weinig poorten (USB-A?), geen hoogteverstelling, geen normaal toetsenbord….

Marc

“AirTag is eind april te koop vanaf 35 euro. Je kunt er ook vier tegelijk kopen voor 199 euro” Mijn advies is om ze per stuk te kopen….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond