Deel dit artikel
-

Apple TV krijgt lokale content, in 4K

Netflix en Amazon brengen Ultra HD series en films naar Apple TV. Dat heeft Apple zojuist bekend gemaakt. Ook is er een overeenkomst getekend met Hollywood studio’s voor de verkoop Ultra HD titels. Of die kort na het bioscoopdebuut verkrijgbaar zal is niet duidelijk.

Zoals verwacht heeft Apple vandaag een nieuwe Apple TV aangekondigd, die werkt met 4K oftewel Ultra HD, HDR en Dolby Vision. Vandaar de naam Apple 4K. HDR, hetgeen staat voor High Dynamic Range, levert mooiere contrasten en wordt tegenwoordig standaard aangeboden in premium televisies.

Apple brengt ook lokale content naar Apple 4K, maar daar zit Nederland nog niet bij.

De nieuwe Apple TV, die qua uiterlijk nauwelijks verschilt van het vorige model, is vanaf 22 september verkrijgbaar vanaf 199 euro (32 GB), net als de nieuwe Apple Watch 3, die eveneens werd aangekondigd.

De 4K versie van Apple TV krijgt waarschijnlijk al meteen concurrentie. De website AFTVnews onthulde maandag dat Amazon nog deze maand een nieuwe Fire TV settopbox gaat aankondigen die video’s met een 4K-resolutie af kan spelen, maar ook HDR biedt en een beeldverversing van 60 frames per seconde. Daarnaast wordt Alexa gebruikt voor stembesturing.

De settopbox krijgt de vorm van een kubus, met aan de bovenkant fysieke knoppen.

Amazon zou ook een goedkopere Fire TV dongel uit willen brengen dat aan de tv gehangen wordt zoals de Chromecast van Google. Ook dit model zou 4K, HDR en 60 frames per seconde ondersteunen.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Paul Peter Muller

Wat is het nut van zo’n Apple voorzetkastje (noemen ze TV :)?
Extra kabel naar de tv. Extra stopcontact. Extra afstandbediening. Allemaal extra rommel.

Mijn Samsung SUHD kan alles nog veel meer dan welk voorzetkastje dan ook.
Alle apparaten die op mijn Samsung tv zijn aangesloten kan ik bedienen met de smart remote van Samsung. Hij ziet automatisch wat voor merk en typ apparaat het is.

Als Apple morgen smartphones van karton maakt kopen de mensen ‘m ook voor eur 2000,-.

Bizar sektarisch gedrag.

Heimen

Die Apple TV heeft een App Store en kan daardoor veel meer dan je TV. Nog belangrijker voor gebruikers is het eco systeem van de sekte. De Apple TV geeft daar toegang toe.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond