Deel dit artikel
-

Apple verdient dik aan Office voor iPad

Microsoft betaalt Apple 30 procent van elk verkocht Office 365 abonnement binnen het gisteren gelanceerde Office voor iPad. Dat meldt de site Re/code.

Volgens het blog is dit de reden geweest dat lang op de software moest worden gewacht. Er is blijkbaar stevig over onderhandeld. Office bestond al wel voor de iPhone, en kon desnoods ook voor de tablet worden gebruikt, maar sinds gisteren zijn volwaardige Office programma’s voor de iPad verkrijgbaar.

Word, Excel en PowerPoint kunnen gratis worden gedownload en gebruikt, maar alleen om documenten te lezen. Wie documenten wil aanmaken of bewerken, moet een abonnement nemen op Office 365. Wordt dat abonnement afgesloten via de apps op de iPad, dan moet Microsoft Apple dertig procent afdragen. In Nederland kost een premiumabonnement 99 euro per jaar. Apple heeft deze overeenkomst bevestigd.

Overigens is het oorspronkelijke Office programma voor iOS (en Android) voortaan gratis te gebruiken. Daarin kunnen dus wel documenten worden bewerkt. Wel biedt deze geïntegreerde app minder mogelijkheden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond