Deel dit artikel
-

Apple verhoogt prijzen App Store vanaf oktober

Apple maakt bekend dat de prijzen van apps en in-app-aankopen in zijn App Store vanaf volgende maand in verschillende landen zullen stijgen, waaronder Japan, Maleisië en alle landen die de euro gebruiken.

De nieuwe prijzen, exclusief automatisch verlengbare abonnementen, zullen al op 5 oktober van kracht zijn, zegt Apple in een blogpost.

In de eurozone gaan apps of diensten die nu nog 0,99 euro naar 1,19 euro. Een app die 9,99 kost, kan na 1 oktober voor 11,99 worden aangeschaft. Ontwikkelaars kunnen de abonnementsprijzen voor huidige abonnees behouden als ze dat willen.

De betrokken regio’s zijn Chili, Egypte, Japan, Maleisië, Pakistan, Polen, Zuid-Korea, Zweden, Vietnam en elk gebied dat de euro als munteenheid gebruikt, zoals Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje en de Benelux.

Waarom Apple de App Store-prijzen in deze landen zal verhogen, is niet bekend gemaakt, maar dit heeft waarschijnlijk te maken met de wisselkoers van lokale valuta’s die dalen ten opzichte van de dollar. Zo staat de dollar gelijk aan de euro, iets dat de afgelopen 20 jaar nog nooit is gebeurd. Apple-hardware is om dezelfde reden ook duurder geworden in Europa.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond