Deel dit artikel
-

Apple verkoper Amac merkte nauwelijks iets van corona

De omzet van Amac, de grootste Apple Premium Reseller van Nederland, is afgelopen boekjaar met ruim 17 procent gestegen naar 183 miljoen euro. De operationele winst steeg met 92 procent naar 4,8 miljoen euro, de nettowinst kwam uit op 1,4 miljoen.

De stijging is volgens de retailer voor een belangrijk deel te danken aan succesvolle productlanceringen als de iPhone 11, de Apple Watch series 5 en de AirPods. Van de corona heeft Amac weinig last ondervonden. De bijna vijftig winkels bleven open. ‘Omdat de Apple Stores enkele maanden dicht waren, zagen we juist een extra toeloop,’ zegt directeur Ed Bindels.

De verkoop van Apple-computers steeg licht en blijft verantwoordelijk voor het grootste deel van de omzet. Productgroepen als de Apple Watch en de iPhone groeiden met tientallen procenten.

De omzet via de 50 winkels die Amac verspreid over Nederland heeft steeg met 13 procent. Aanvoerder waren de flagshipstores op de Lijnbaan in Rotterdam en de in december 2018 geopende winkel in The Wall in Utrecht.

Zowel de omzet via de online kanalen als via Amac Pro (zakelijke markt) steeg met 30 procent. Amac Pro biedt, in samenwerking met Apple Financial Services, bedrijven en onderwijsinstellingen een flexibele financiering.

Per 1 januari 2020 heeft Amac de Limburgse winkels van iViZi overgenomen. De drie filialen in Heerlen, Venlo en Maastricht gingen op 3 januari open als Amac en zijn sinds die datum volledig onderdeel van de Amac-familie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond