Deel dit artikel
-

Appleverkoper iCentre bespreekt doorstart met BAS Groep

De onafhankelijke verkoper van Applehardware iCentre verkeert in de problemen. Het bedrijf heeft uitstel van betaling gekregen. Voor een waarschijnlijke doorstart van de commerciële activiteiten zijn directie en bewindvoerder in overleg met BAS Group, de grootste electronica retailer van ons land met 190 winkels van Dixons en MyCom in Nederland.

Redenen voor surseance van betaling voor de holding van iCentre zijn gelegen in de financiële problemen die zijn ontstaan door de onverwacht snel teruglopende verkopen als gevolg van de stagnatie in de consumentenverkopen in ons land, zo laat het bedrijf weten.

Zo lag de gemiddelde omzet per vestiging in de eerste vijf maanden van 2013 substantieel lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De negatieve ontwikkeling is verder versterkt door de toegenomen concurrentie (vermoedelijk van Apple zelf), verbreding van de distributie en structureel dalende marges op de verkopen. ‘Bovengenoemde factoren tezamen hebben er toe geleid dat de financiële positie van de onderneming in de laatste kwartalen in snel tempo is verslechterd.’

De directie van de winkelketen heeft de afgelopen weken en maanden intensief overleg gevoerd met diverse aandeelhouders om een oplossing te vinden voor de snel oplopende verliezen. Uiteindelijk hebben zij geen oplossing kunnen bieden voor de nijpende financiële positie van de holding.

De problemen komen niettemin als een totale verrassing, naar verluidt ook voor het personeel zelf. Vorig jaar nam iCentre nog zijn branchegenoot iAmStore over en nog niet zo lang geleden werden nieuwe winkels in onder meer Bussum geopend. Op de site staan nog diverse vacatures open.

Apple zou echter al een jaar geen hardware meer aan iCentre leveren, waardoor het bedrijf was aangewezen op Duitse leveringen via MediaMarkt.

Met 34 vestigingen in Nederland is iCentre één van de grootste APR’s van Nederland. In 2011 noteerde het bedrijf nog een winst van 3,1 miljoen euro.

Tijdens de voorlopige surseance van betaling van de holding blijven de vestigingen en de webshop van iCentre open voor het publiek.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arjan

apple wil gewoon zelf winkels hebben en dus geen andere verkopers zoals icentre….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond