Deel dit artikel
-

Apple vernieuwt MacMini, MacBook Air en iPad Pro

Apple kondigde vanmiddag in New York als verwacht nieuwe Macs aan. Twee producten keren na een lange afwezigheid terug: de MacBook Air en de MacMini. Daarnaast werden nieuwe iPads Pro’s gepresenteerd. Alle nieuwe producten zijn vanaf volgende week gelijk in Nederland te koop.

Zowel de MacBook Air als MacMini hebben geen grote uiterlijke veranderingen ondergaan, of het zou de donkere kleur van de MacMini moeten zijn. Onder de motorkap is de MacMini wel flink aangepakt met een 6‑core- of quad‑core­processor van de 8e generatie, 2666‑MHz DDR4-geheugen tot 64 GB, volledige SSD-opslag tot 2 TB, Thunderbolt 3, HDMI 2.0 en optioneel 10‑Gb Ethernet.

De nieuwe MacBook Air is volgens Apple dunner en lichter, met Retina-display, Touch ID, een vernieuwd toetsenbord, Thunderbolt 3 en een Force Touch-trackpad. De behuizing is gemaakt van honderd procent gerecycled aluminium.

Met 1349 euro is de Air overigens even duur als de 12 inch MacBook die de MacBook Air aanvankelijk had moeten vervangen. De oorspronkelijke MacBook Air blijft beschikbaar voor 1097 euro.

De iPad Pro 2018 heeft wel een opvallend nieuw design gekregen met smallere schermranden. Daarnaast is de thuisknop verdwenen. Het 12,9-inch formaat wordt gehandhaafd, maar de standaardversie gaat naar 11 inch, terwijl hij niet groter is.

Naast een Liquid Retina-display van rand tot rand kent de nieuwe iPad Pro een A12X Bionic-chip, bekend van de laatste iPhones.

In plaats van Lightning werken beide modellen met USB-C. Een hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt. De prijzen beginnen vanaf 899 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond