Deel dit artikel
-

Omzet en winst Apple verrassen Wall Street

De resultaten van Apple over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar vallen mee. De kwartaalomzet steeg licht naar 83 miljard dollar en de winst ging naar 19,4 miljard. Zoals elk kwartaal was bijna de helft daarvan gerelateerd aan iPhone verkopen: 40,6 miljard versus 39,5 een jaar eerder.

Chief Financial Officer Luca Maestri benadrukte dat er geen vertraging was opgetreden in de vraag naar iPhones. De omzet uit Macs (7,3 miljard), iPads (7,2 miljard) en wearables en accesoires (8 miljard) liep wel licht terug.

Alleen de omzet uit diensten steeg naar 19,7 miljard.

Analisten hadden er rekening mee gehouden dat er een einde zou komen aan de door de pandemie aangewakkerde groei van het bedrijf.

Apple heeft in elk van de afgelopen twaalf kwartalen omzetgroei gerapporteerd, te beginnen met het tweede kwartaal van 2019.

Daarnaast heeft het bedrijf uit Cupertino te maken gehad met een hele reeks verstoringen van de toeleveranciers als gevolg van lockdowns die in China voortduren.

Apple opende vandaag zijn derde Apple Store in Londen in de buurt van Harrods. Maar plannen om de allereerste Apple Store in India te openen zijn naar verluidt voor de tweede keer uitgesteld. De winkel in de hoofdstad Mumbai zou oorspronkelijk in 2021 opengaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond