Deel dit artikel
-

Apple versoepelt voorwaarden App Store

Apple heeft de regels voor ontwikkelaars die gebruikmaken van de App Store wereldwijd versoepeld als reactie op een rechtszaak.

Het gaat om een zaak die al in 2019 is aangespannen door meerdere Amerikaanse ontwikkelaars en staat los van het geschil dat game-ontwikkelaar Epic met Apple heeft, al gaat de zaak rond Fortnite-maker gaat wel een rol spelen bij goedkeuring van de schikking. Rechter Yvonne Gonzalez Rogers die op 12 oktober de schikking moet goedkeuren, gaat ook over de Epic-zaak.

Een van de meest opvallende veranderingen is dat ontwikkelaars nu met gebruikers mogen communiceren over alternatieve betalingsoplossingen buiten hun applicaties om. Wel alleen via e-mail, en nog altijd niet in de app zelf.

Epic Games had niet alleen bezwaar tegen de hoge commissies, maar ook tegen het verbod van Apple om alternatieve betaalmethoden aan te bieden. Apple eist ook 15 tot 30 procent commissie op abonnementen. Het bedrijf heeft klachten ingediend bij de EU, die een onderzoek is begonnen naar mogelijk machtsmisbruik.

Eerder verlaagde Apple al de commissie voor
ontwikkelaars omvat die 1 miljoen dollar per jaar of minder verdienen.

Apple kondigt ook een Small Developer Assistance Fund aan, dat tussen de 250 en 30.000 zal uitbetalen aan kleine ontwikkelaars. Alleen ontwikkelaars in de Verenigde Staten komen in aanmerking voor dit programma.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Hier heb je biks aan, de nieuwe privacyregels zetten communicatie via mail standaard uit, niemand kiest daar handmatig opt in. Echte oplossing komt als Biden toestaan appstores van derden gaat verplichten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond