Deel dit artikel
-

Apple veteraan vertrekt naar Rivian

Apple verliest alweer een leidinggevende op het gebied van elektrische auto’s. DJ Novotney, een vice-president van hardware engineering, informeerde collega’s vrijdag over zijn vertrek. Hij zal senior vice-president worden van voertuigprogramma’s bij Rivian, de maker van elektrische SUV’s en pick-up trucks, en rapporteren aan chief executive officer RJ Scaringe.

Novotney, die bijna 25 jaar bij Apple heeft gewerkt, speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van verschillende generaties van de iPod en iPhone. Hij hielp ook om de Apple Watch op de markt te brengen.

Vervolgens werd hij betrokken bij het project van Apple om een elektrisch voertuig te ontwikkelen – een project met de codenaam Titan. Lang bleef hij daar niet. Hij ging zich bezighouden met de ontwikkeling van toekomstige huishoudelijke apparaten, waaronder robotica en kunstmatige intelligentie.

Wat het vertrek van Novotney naar Rivian zegt over de ontwikkeling van de Apple Car is moeilijk te achterhalen. Volgens recente berichten wil Apple nog steeds een elektrische auto op de markt brengen, hoewel niet langer volledig zelfrijdend.

Tang Tan, Apple’s vice-president van productontwerp voor de iPhone en Apple Watch, verlaat het bedrijf volgende maand om aan de slag te gaan bij LoveFrom, het ontwerpbureau van Jony Ive.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond