Deel dit artikel
-

Apple: vijftig miljoen songs verkocht via iTunes

Apple Computer heeft vijftig miljoen songs verkocht via iTunes, de online muziekdienst van het bedrijf. Dat is een indrukwekkend getal, maar daarmee is Apple nog ver verwijderd van de doelstelling van 100 miljoen via iTunes verkochte songs voor 28 april 2004. Dat is de doelstelling die Apple zichzelf heeft opgelegd.

Steve Jobs, de baas van Apple noemde de doelstelling van 100 miljoen downloads tegen april, in oktober. Vanaf dat moment werd iTunes namelijk ook als dienst op het Windows-platform aangeboden. Apple herhaalde de doelstelling nog eens in december. Tegen die tijd waren er 25 miljoen legale songs via de iTunes-winkel gedownload.

Volgens Apple worden er nu 2,5 miljoen songs per week gedownload, wat betekent dat het bedrijf goed zou zijn voor 130 miljoen verkochte tracks per jaar. Jobs zegt in een door Apple uitgegeven persbericht dat het voor concurrenten steeds moeilijker zal worden om het succes van iTunes te evenaren.

De doelstelling van honderd miljoen verkochte songs in april laat de tracks die nu door in een gezamenlijk actie door Pepsi en Apple worden weggegeven nog buiten beschouwing. Apple en iTunes geven samen ook 100 miljoen gratis songs weg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond