Deel dit artikel
-

‘Apple wil voorrang op de kabel’

Apple is in onderhandeling met de grootste Amerikaanse kabelaar Comcast over een streamingdienst. Dat meldt The Wall Street Journal. Naar verluidt wil Apple een voorkeursbehandeling bij de verwerking van het dataverkeer.

De gesprekken zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden, maar Apple wil voor zijn Apple TV naar verluidt een voorkeursbehandeling. Dat wil zeggen dat het dataverkeer wordt gescheiden van het publieke dataverkeer, zodat de beste beeldkwaliteit kan worden gegarandeerd en het beeld niet hapert. Kabel in de VS is relatief duur met gemiddeld lage snelheden.

Netflix betaalt Comcast al wel voor snellere toegang via een zogenoemd peeringcontract. Toezichthouder FCC werkt echter aan een nieuwe netneutraliteiktwet die dit soort afspraken beperkt.

Apple zou met Time Warner Cable – de tweede kabelaar in de VS – in onderhandeling zijn over een settopbox. Time Warner wordt door Comcast overgenomen, dus wellicht is er een verband. Onduidelijk is of het hierbij gaat om een nieuwe versie van Apple TV. Er zijn sterke aanwijzingen dat er een volgende versie van Apple TV staat te verschijnen, de eerste met een eigen App Store.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond