Deel dit artikel
-

Apple wil in VS iPhones met groene energie opladen

Apple gaat in de VS smartphones met groene energie opladen. Clean Energy Charging heeft tot doel de koolstofvoetafdruk van de iPhone te verkleinen door de oplaadtijden te optimaliseren, aldus het bedrijf.

Apple heeft nog geen details vrijgegeven over de exacte werking van het laadoptimalisatieproces dat met het deze week verschenen iOS 16 wordt aangeboden. Er wordt in elk geval samengewerkt met de Amerikaanse overheidsdiensten die bepaalde data verstrekken.

Bij de Energy Information Administration vraagt Apple een koolstofemissieprognose op van de locatie van de gebruiker. De laadcyclus wordt pas gestart als er groene energie beschikbaar is.

iOS heeft al enkele andere oplaadoptimalisatiefuncties, maar deze zijn gericht op de werking van de interne batterij van de iPhone door de lading ’s nachts op 80 procent te houden.

Het is onduidelijk wanneer de Clear Energy Charging-functie precies beschikbaar zal komen voor gebruikers, maar deze zal waarschijnlijk worden geleverd met een toekomstige iOS 16-update.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond