Deel dit artikel
-

‘Apples App Store naar 5 miljoen apps in 2020’

Apples App Store zal in 2020 niet minder dan 5 miljoen apps herbergen, dubbel zoveel als vandaag de dag. Dat verwacht Sensor Tower op basis van historische data.

Gelijk al bij de start van de App Store in 2008 groeide het aantal apps met 5000 per jaar en eind vorig jaar stond de teller op een totaal van 1,75 miljoen. In augustus 2016, ruim een half jaar later, zijn het er maar liefst 2 miljoen.

De oorzaak van die groei: games. Afgezien van enkele klassiekers als Candy Crush en Clash of Clans hebben games een relatief korte levensduur, waardoor er voortdurend weer nieuwe moeten komen.

untitled

Van de 48.231 apps die in mei van dit jaar werden uitgebracht waren bijna de helft games. Educatie, entertainment, zakelijk en lifestyle volgen op zeer grote afstand.

Deze enorme groei is geen goed nieuws, omdat het steeds moeilijker zal worden om gevonden te worden. Er zal meer marketinggeld moeten worden uitgegeven om apps onder de aandacht te brengen. 65 procent van alle apps worden via zoekopdrachten gevonden.

Apple gaat de App Store de komende tijd wel iets slimmer maken, waardoor meer rekening kan worden gehouden met persoonlijke voorkeuren, ook kan voortaan binnen de App Store worden geadverteerd. Of het veel zal helpen is de vraag: Amerikaanse gebruikers downloaden niet meer dan een nieuwe app per maand, tieners zo’n zes apps.

Deel dit bericht

1 Reactie

ferdinandes

‘Obv historische data’ Gezien de korte historie denk ik niet dat je een zinvolle voorspelling kunt doen over het aantal apps in 2020. Voor hetzelfde geld bestaat er helemaal geen appstore meer dan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond