Deel dit artikel
-

Apples iMessage toch niet verplicht interoperabel

Apple hoeft zijn iMessage dienst vermoedelijk toch niet toegankelijk te maken voor andere berichtendiensten, hoewel de Digital Markets Act (DMA) van de Europese Unie dat in principe verplicht stelt.

De EU zal Apple naar verluidt niet vragen om iMessage interoperabel te maken. Dat betekent dat het niet per se hoeft te werken met andere diensten zoals Messenger of WhatsApp.

In september vermeldde de EU 22 diensten die onder de DMA vallen. Daar zat iMessage nog niet bij.

Vorige maand kondigde Apple aan dat het Rich Messaging Service (RCS) zal ondersteunen – een update van het SMS/MMS-protocol – waardoor Apple iMessage gebruikers makkelijker met Android apparaten kunnen communiceren.

Derden zijn al wel druk bezig met het creëren van oplossingen om iMessage naar Android te brengen. Eerder deze week kondigde Beeper een nieuwe app aan genaamd Beeper Mini het iMessage protocol zou hebben gekopieerd. Automattic-owned Texts.com heeft een beperkte iMessage-implementatie op Mac. OnePlus’s mede-oprichter Carl Pei’s bedrijf Nothing probeerde een oplossing met de Sunbird-app, stopte vanwege beveiligingsrisico.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond