Deel dit artikel
-

Apples WWDC 2020 volledig virtueel

Apple heeft zojuist aangekondigd dat er begin juni geen fysiek ontwikkelaarscongres komt, maar wel een virtuele variant. De 31e editie van het evenement krijgt een volledig vernieuwde online opzet met volop informatie voor consumenten, de pers en ontwikkelaars.

Apple belooft miljoenen creatieve en innovatieve ontwikkelaars een voorproefje van de toekomst van iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS. Ook kunnen ze in contact komen met Apple programmeurs.

‘Gezien de huidige risico’s moesten we met een nieuwe opzet voor WWDC 2020 komen. Met een online Keynote-presentatie en sessies kunnen we ondanks alles een compleet programma aanbieden,’ zegt Apples Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple.

Met het annuleren van het congres werd al rekening gehouden omdat nagenoeg alle andere techbedrijven ook hun congressen en beurzen hebben geschrapt. Bovendien kan Apple makkelijk een virtuele presentatie geven omdat er vermoedelijk geen hardware wordt getoond. Alleen software die voor geregistreerde ontwikkelaars toch al online wordt aangeboden. Ook Microsoft gaat zijn Build congres op eenzelfde manier presenteren.

Meer informatie over het programma (zoals de data) wordt tussen nu en juni bekendgemaakt per e-mail, via de Apple Developer-app en via de Apple Developer-website.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond