Deel dit artikel
-

Ariba: stijgende omzet, nettoverlies teruggedrongen

Softwareleverancier voor marktplaatsen Ariba heeft in het tweede kwartaal 6,5 procent meer omzet geboekt en het nettoverlies weten terug te dringen. Tevens maakte het bedrijf bekend dat ceo Larry Mueller opstapt, chairman Keith Krach neemt zijn taken waar.

In het tweede kwartaal van dit jaar behaalde Ariba een omzet van 85,3 miljoen dollar, vorig jaar was dit nog 80,6 miljoen dollar. Het nettoverlies liep terug van 317,1 miljoen dollar (1,45 dollar) in het tweede kwartaal van vorig jaar naar 273,5 miljoen dollar (1,10 dollar per aandeel) in het tweede kwartaal van dit jaar. Het resultaat was beter dan analisten vooraf hadden gedacht.

In het tweede kwartaal heeft Ariba 70 miljoen dollar uitgegeven aan herstructureringen en kosten verbonden aan het ontslaan van personeel. Begin april kondigde het bedrijf aan dat het 700 mensen zou ontslaan. Ook liep in het eerste kwartaal het nettoverlies op vanwege tegenvallende omzet, maar ook afschrijvingen op goodwill (1,4 miljard dollar). Het nettoverlies bedroeg toen 1,8 miljard dollar.

Een reden voor het vertrek van ceo Larry Mueller noemt Ariba niet, een opvolger wordt gezocht. Volgens Bloomberg was er kritiek op Ariba van analisten. Het bedrijf zou volgens analisten "de weg kwijt geraakt zijn". De koers van het aandeel daalde met 91 procent sinds begin dit jaar.

In het tweede kwartaal gaf Ariba 70 miljoen dollar uit aan kosten verbonden aan herstructureringen en ontslagen. Hoewel Ariba met een stijgende omzet en het terugdringen van het verlies weer de goede kant op lijkt te gaan waarschuwt Bob Calderioni, cfo van het bedrijf, dat marktomstandigheden nog moeilijk blijven. "(..) We zullen om die reden kosten blijven terugdringen om zo de organisatie straks optimaal te kunnen laten profiteren wanneer IT bestedingen weer aantrekken." Over eventuele consequenties van deze bezuinigingen voor het personeel werd niets gezegd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond