Deel dit artikel
-

Arno Otto (RTL): ‘Overname Videoland geen reactie op Netflix’

De overname van de digitale tak van Videoland door RTL is geen reactie op de komst van de Amerikaanse videodienst Netflix. Dat zegt directeur Arno Otto, directeur Digitaal van RTL Nederland, in een gesprek met Emerce. “Wij waren een jaar geleden al met ze in gesprek.”

In hoeverre is de overname van Videoland dit een vlucht naar voren? Iedereen ziet een relatie met Netflix.
“Die is er niet. We zijn al een tijd bezig met de digitale transformatie, en met VOD (video op verzoek) zitten we al jaren vol op de bal, denk aan ons Programma Gemist-platform RTL XL. We zien RTL XL erg snel groeien en dus willen we zitten waar consumenten videoproducten inkopen. De positie die we hebben met lineaire televisie willen we ook met non-lineair aanbod bereiken. Dat hadden we natuurlijk ook zelf kunnen opzetten, maar als marktleiderschap je doel is kun je maar beter de kortste weg nemen, dus ligt een overname voor de hand.”

Waarom is niet de hele groep overgenomen?
“Wij investeren alleen in groeimarkten, niet in winkels. Het is echt het verschil tussen boekwinkels en bol.com. De digitale activiteiten van videoland zijn ondergebracht in The Entertainment Group, daarin hebben wij een belang genomen. Videoland staat voor veel Nederlanders gelijk aan het op de bank thuis films bekijken. De catalogus is enorm uitgebreid, veruit het grootste in Nederland. Videoland had al besloten om voor een vast bedrag video aan te bieden, dat product was al klaar. Als er dan toch vergeleken moet worden: Netflix is op de thuismarkt erg sterk met eigen lokale producties, maar dat kunnen wij voor de Nederlandse markt natuurlijk veel beter.”

Wordt RTL XL nu uitgebreid met het aanbod van Videoland?
“We gaan alle series die niet op de zender zijn geweest bij Videoland onderbrengen, en verder alles van RTL dat ongeveer een seizoen oud is. Netflix doet dat trouwens ook. Kortom: voor Baantjer moet je bij Videoland zijn, voor series uit een nog lopend seizoen kun je bij RTL XL terecht.”

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond