Deel dit artikel
-

Arrow Classic en KINK in top 20 audiostreamers

Er staan twee online radiostations in de top 20 audiostreamers die zelf geen FM-frequentie hebben. Arrow Classic Rock en KINK staan weer hoog in de toplijst van de NLO Streaming Audio Standaard, het maandelijkse marktonderzoek naar digitaal luistergedrag.

Arrow Classic Rock staat op plaats 13, KINK op plaats 20 in de nieuw gepubliceerde lijst met Nederlands grootste streamingstations. De top tien wordt gedomineerd door NPO- en Talpa-radiozenders.

Er zijn maar vijf zenders die vorige maand meer dan een miljoen streamstarts noteerden per week. Gemiddeld luisterden er op enig moment tegen de twintigduizend mensen naar internetradio. De nummer één op de lijst is een beetje een vreemde eend in de bijt. NPO Radio1 scoort het hoogste bereik, maar tegelijk ook de laagste luistertijd. Luisteraars dippen wekelijks meer een uurtje in voor een nieuwsshot. Bij de andere zenders, muziekzenders, is dat twee uur.

Arrow Classic Rock en KINK hebben elk tweehonderdduizend streamstarts per week en een luisterduur van anderhalf à twee uur per week. Op elk moment van de dag staan er een kleine drieduizend apparaten ingeschakeld op deze zenders. Dat is veel. Zenders buiten de top dertig hebben nog geen duizend simultane luisteraars.

Gemiddeld staan er in Nederland per week 184.000 IP-apparaten tegelijkertijd aan op online om radio. De gemiddelde streamduur is 111 minuten per week.

De twee FM-frequentieloze zenders werken via internet en DAB+. Volgens NU.nl willen ze wel een gooi doen naar een FM-frequentie wanneer mogelijk.

Foto: Thomas8047 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond