Deel dit artikel
-

Ashton Kutcher investeert in Nederlandse startup

Acteur Ashton Kutcher geeft geld voor aandelen in een nieuw Nederlands bedrijf in Berlijn. De Amerikaan behoort tot de eerste externe investeerders in Gidsy.

Gidsy verwerft 1,2 miljoen dollar aan extern kapitaal bij een groep particuliere en commerciële investeerders. Emerce meldde net voor kerst dat de financieringsronde was gesloten. Nadere details waren toen echter nog niet bekend. Nu worden het bedrag en alle investeerders benoemd.

Tot de nieuwe investeerders behoren de bedrijven Index Ventures en Sunstone Capital en de angels Ashton Kuthcer en de Nederlandse CTO van Amazon.com, Werner Vogels.

Kutcher investeerderde sinds 2010 in totaal 150 miljoen dollar in internetbedrijven. De grootste smak geld ging naar vakantiehuizensite Airbnb, waar hij 112 miljoen in stak. Zijn een na grootste participatie is in Flipboard, wat 10,5 miljoen dollar van de acteur opstreek.

Gidsy is een bedrijf van drie ondernemers, van wie twee Nederlanders, dat vanuit Berlijn een dienst en app levert waarmee mensen activiteiten kunnen organiseren. Dat kunnen groepen vrienden zijn, maar het leent zich nog beter voor groepen onbekenden.

De site fungeert als een online marktplaats waar gelijkgestemden activiteiten met elkaar kunnen organiseren, zoals rondleidingen, uitstapjes en ander georganiseerd groepsvermaak. De site beschrijft de activiteiten met foto’s, beschrijving, tijd en locatie. Gidsy zorgt ervoor dat er betaald en geboekt wordt en ontvangt daarvoor een vergoeding van tien procent per boeking. De site ging in november 2011 van start.

De dienst is nu live in Berlijn, Amsterdam, Berlijn en San Francisco en gaat voor februari in Londen open. De investering moet Edial en Floris Dekker helpen om de dienst wereldwijd uit te rollen.

De oprichters van Soundcloud Alexander Ljung en Eric Wahlforss nemen ook deel aan deze financieringsronde. Zij staken, net als Matt Stinchcomb van Etsy, Felix Petersen van Amen en Christophe Maire als eerste geld in het jonge bedrijf.

Foto: David Shankbone (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Joost

Heel mooi allemaal, maar het lijkt wel heel erg op http://myguidie.com/ en http://www.like-a-local.com

Goed dat ze investeerders binnenhalen, mooi design, goed voor de BV Nederland. Echter origineel is Gidsy natuurlijk niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond