Deel dit artikel
-

Assen test reisinformatiediensten met sensoren

Vandaag gaat op het TT circuit in Assen het experiment Sensor City Mobility van start. Reizigers gaan allerlei reisinformatiediensten testen met behulp van sensortechnologie.

Automobilisten krijgen een zogeheten On Board Unit (een slim kastje) en een tablet in hun auto geplaatst. Het kastje praat als het ware met het in Assen gerealiseerde sensornetwerk en geeft vervolgens reisinformatie door aan de tablet. Het netwerk meet voortdurend de verkeersdrukte in de stad. Met slimme analyses op deze meetdata worden automobilisten via andere routes langs opstoppingen geleid en hoeven zij niet te wachten voor een openstaande brug. Daarnaast krijgen ze inzicht in hun eigen rijgedrag.

Door thuis in te loggen op hun persoonlijke pagina op de projectwebsite kunnen ze in detail de afgelegde ritten analyseren en feedback krijgen naar aanleiding van het rijgedrag.

De apparatuur wordt geplaatst door studenten van het Drenthe College. Dat gebeurt deze week in een aantal pitboxen van het TT-circuit bij enkele tientallen testdeelnemers. De testdeelnemers zijn werkzaam bij de Rabobank Assen-Beilen en bij zorginstelling Van Boeijen. Zij testen of alle systemen naar behoren functioneren.

Ook is er een groep deelnemers die het functioneren van innovatieve apps op hun Android smartphone testen. Daarnaast zijn er ook deelnemers die beide testen. Na de test onder de testdeelnemers, start dit voorjaar het grote experiment waaraan enkele honderden Assenaren of forensen kunnen deelnemen.

Sensor City wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het ministerie van EL&I en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, KOERS NOORD. In het consortium zitten onder meer TNO, NXP, Parkingware, Elevation Concepts, Mobuy, MagicView, TomTom, Stichting Sensor City, Imtech, Quest, 9292, Gemeente Assen, Dysi en GoudappelCoffeng.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond