Deel dit artikel
-

Asser TT Circuit krijgt grootste outdoor drone-event van Europa

Het TT Circuit in Assen zal volgend jaar het decor worden van het grootste outdoor drone-event van Europa. Dan wordt de eerste editie van het Drone Festival Assen gehouden.

Tijdens het gratis festival worden droneraces gehouden en zijn er demonstraties van defensie en hulpdiensten. De impact van drones wordt groter dan die van internet, stelt directeur Peter Oosterbaan van het TT Circuit tegenover RTV Drenthe.

Het destijds 7,7 kilometer lange circuit stamt uit 1955 en trekt ieder jaar motorliefhebbers. Toch wil de organisatie meer doen. Dit jaar werd ook Experience Electric Day gehouden, waar bezoekers konden kennismaken met elektrisch rijden.

Drenthe kent al een eigen Drone Hub op Groningen Airport Eelde. De Drone Hub is een plek waar kennisinstellingen en bedrijven die zich bezighouden met deze onbemande vliegtuigen samenwerken. Daar wordt onder meer gekeken of zogenoemde multirotoren (drones met meerdere propellers) op waterstof kunnen draaien.

Het Drone Festival Assen wordt op zaterdag 5 oktober 2019 gehouden. Het definitieve programma wordt de komende maanden bekend gemaakt.

Op eDay aanstaande donderdag meer over de Griff 300, een megadrone met een hefvermogen van 225 kg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond