Deel dit artikel
-

Atomico met een van Europa’s grootste VC-fondsen

Durfinvesteerder Atomico opent een nieuw Europees fonds met een beschikbaar vermogen van 820 miljoen dollar (757 miljoen euro). Het richt zich op series A, B en C-rondes, wat staat voor kleine bedragen voor starters en grote bedragen voor hele grote groeistuipen.

Vanochtend maakte het fonds uit Londen, met de Zweed Niklas Zennström (Skype) aan het roer, de oprichting van zijn vijfde fonds bekend. Het is nog een slag groter dan fonds IV waar begin 2017 al 765 miljoen dollar in werd gestort voor investeerders.

Het fonds investeerde afgelopen jaren in 130 ondernemingen uit Europa, waaronder Adyen, Klarna, Transferwise, Spotify, Skype, Supercell en Zoopla. Er wordt ook gewerkt in domeinen buiten de online industrie, zoals bijvoorbeeld een duurzame voeding en elekrisch vliegen.

Volgens Zennström is er juist nu behoefte aan wereldveranderende ondernemers met grootse plannen. “We leven in een tijd van klimaatcrisis, groeiende bevolking, grote urbanisatie, voedselonzekerheid en overbelasting van zorgsystemen. Maar er zijn ook ondernemers die werken aan een positieve toekomst. Door technologische doorbraken in dit decennium kunnen zij grote problemen oplossen.”

In totaal beheert Atomico 2,7 miljard euro verdeeld over vijf fondsen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond