Deel dit artikel
-

Augustus was slechte maand voor webwinkels

De omzet van webwinkels in Nederland steeg in augustus met zes procent, wat eenderde minder is dan vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers (PDF) die het CBS vanochtend publiceerde over de detailhandelsomzetten in Nederland.

Webwinkels noteerden in augustus een omzetstijging van 6,1 procent, terwijl dat vorig jaar 9,1 procent was. Een oorzaak voor deze relatieve daling geeft het statistiekbureau niet.

In de maanden januari tot en met augustus bedraagt die stijging 8,7 procent. Dat is in lijn met de verwachting dat de online branche dit jaar een groei van een kleine tien procent zal laten zien.

De cijfers zijn overigens tot op zekere hoogte gemankeerd. De omzetten van fysieke winkels die ook online verkopen, worden niet meegeteld.

Over de volle breedte van het Nederlandse detailhandelslandschap liet augustus 2013 een omzetdaling van 0,7 procent zien. De prijzen stegen met 2,4 procent, terwijl het volume 3,0 procent kromp.

Foto: Andreas Levers (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Eva P.

Natuurlijk schommelt de omzet van webshops ook binnen en tussen branches. Elektronica is zo ingeburgerd in de samenleving; we kunnen blijkbaar niet zonder. Hopelijk trekt de totale online markt wat meer aan. Mijn webshop met iPhone en iPad onderdelen deed het afgelopen maand niet slecht.

Tom

Groei = groei en 6% is niet niets, zeker niet in een slechte economie. Als je dat al slecht noem is vrijwel alles slecht.

Maurits

Wat ik een beetje raar vind is dat omzetten van fysieke winkels die ook online verkopen niet worden meegeteld. Bedrijven als MediaMarkt halen enorme omzetten uit online, wellicht zijn de cijfers wel enorm gestegen. Waarom worden deze cijfers niet volledig aangeboden?

sander

Vergeet ook niet dat het weer een behoorlijk bepalende invloed kan hebben in dit soort maanden. Vrouwen bloot = business dood…

Rick

Vreemde kop: ruim 6% groei kun je toch moeilijk een slechte maand noemen. Hooguit afvlakkende groei, maar nog steeds groei, en geen relatieve daling.

Een beetje optimisticher mag wel:-)

Roel

Wat onverwachts, de kop van dit artikel, kijkend naar onze cijfers was augustus juist een groei maand in vergelijking met andere. Dat kwam mede doordat de solden was en prijzen verlaagd waren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond