Deel dit artikel
-

Auping claimt ‘eerste slaaprobot ter wereld’

Het woord robot is misschien niet van toepassing, maar zo noemt Auping zijn nieuwste slapie. Sinds deze week is hij beschikbaar voor de consument.

De Delftse start-up Somnox heeft in samenwerking met Koninklijke Auping een slaaprobot ontwikkeld die een natuurlijke ademhaling nabootst en daarmee een rustgevende werking heeft. De gebruiker neemt dit ademhalingsritme onbewust over, waardoor deze ontspant en sneller in slaap valt. De slaaprobot wordt in de Auping fabriek in Deventer gemaakt.

De Somnox slaaprobot is volgens beide partners de eerste slaaprobot ter wereld. Met een app kan de gebruiker op de slaaprobot persoonlijke voorkeuren instellen. Zo kan de gebruiker een ademhalingsritme kiezen of er zelf een aanmaken, gebaseerd op zijn of haar eigen ademhaling. Ook kunnen gebruikers eigen geluiden instellen of uploaden (zoals audiobooks, podcasts of hartslagen).

In de maanden na de introductie van de slaaprobot komen er updates waarmee de slaaprobot volgens Auping nóg slimmer wordt. Zo kan de slaaprobot zich in de toekomst via sensoren ‘real time’ aanpassen aan het gedrag van de gebruiker. Dankzij de rustgevende werking van de robot slaapt de gebruiker niet alleen sneller in, maar blijft deze ook beter en langer in slaap.

Deel dit bericht

3 Reacties

Koen

Het duurt even, maar uiteindelijk komt dit op de markt. Zelf mogen aanschouwen (en heel even voelen 🙂 ) tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven van 2016:

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/220660/Naar-bed-met-een-robot-een-hele-intieme-sensatie-net-voordat-je-in-slaap-valt

Benieuwd naar de ervaringen!

Arie Blaken - ZZP

Heel leuk gedaan. Tijd terug via blog van Matras Factory op geattendeerd (https://www.matrasfactory.nl/blog/de-somnox-slaaprobot/). Heb vorige week een besteld, kan niet wachten!

Arie Blaken - ZZP

Inmiddels een weekje mee getest ben nog voorzichtig positief.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond