Deel dit artikel
-

Auschwitz Comité roept bol.com op verkoop boeken te staken

Het Nederlands Auschwitz Comité wil dat bol.com de verkoop van boeken met een antisemitische of revisionistische inhoud staakt.

De organisatie noemt als voorbeeld het boekje ‘der Giftpilz’, een vilein antisemitisch geschrift van de veroordeelde oorlogsmisdadiger Julius Streicher.

Het Auschwitz Museum in Polen verzocht Bol.com eerder al om de verkoop hiervan te staken, maar dat werd geweigerd. In september 2019 verzocht een lid van het Auschwitz Comité Bol.com om revisionistische uitgaven te verwijderen. Bol.com vindt echter dat verkoop van deze lectuur valt onder de vrijheid van meningsuiting.

Vrijheid van meningsuiting staat nergens het maken van keuzes in de weg, zegt het Nederlands Auschwitz Comité: ‘Elke zichzelf respecterende boekhandel in Nederland maakt dagelijks keuzes met betrekking tot de inkoop van titels. Het probleem van platforms als Bol en Amazon is natuurlijk gewoon van organisatorische aard: de verkoop van boeken geschiedt volledig geautomatiseerd. Keuzes maken zou betekenen dat er ook inhoudelijk naar het aanbod moet worden gekeken, en dat vergt extra inspanning.’

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

Mevr. Bloem

Ik heb Bol.com gemaild en verzocht om de boeken van Streicher uit het assortiment te halen. Ik kreeg wel netjes antwoord, maar hetzelfde geneuzel als wat ze eerder zeiden: ze willen niet censureren. Wat een nonsens: een nazi-kinderboek verkopen………….Ik heb ze gezegd dat ik voorlopig geen artikelen bij bol.com koop, maar elders, terwijl ik een trouwe bol.com koper ben. Ik hoop dat meer mensen dat doen en ook laten weten aan bol.com dat ze dat doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond