Deel dit artikel
-

Navigatie helpt je nog veiliger op weg

Als eerste Europese land is het straks in Nederland mogelijk dat je auto of navigatiesysteem je waarschuwt bij een naderend voertuig met zwaailicht en sirene.

Het ministerie van IenW werkt de komende drie jaar samen met zes partijen om gemotoriseerd verkeer meer en betere veiligheidswaarschuwingen te laten geven.

Op 4 juli 2022 om 16:45 uur is de kick-off van deze samenwerking op het nieuwe NDW-kantoor in Utrecht. De samenwerking wordt uitgewerkt onder de naam ‘Safety Priority Services’ (SPS).

Gebruikers van ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia of TomTom gaan binnenkort een verschil merken: hun auto of app zal o.a. waarschuwen als een voertuig met zwaailicht en sirene nadert. De melding vertelt welk voertuig eraan komt en van welke kant. Eerst geldt dit alleen voor ambulances, later dit jaar ook voor andere voertuigen.

Bestuurders worden verder gewaarschuwd volgens een door de overheid afgesproken criteria, zodat deze niet onnodig afleidt.

Deel dit bericht

1 Reactie

K Maddens

Men spreekt steeds over veiligheid wat in principe alleen maar neerkomt op meer controle. Onze auto’s zoals onze mobiele telefoons volgen ons overal: spyphones, spycars…wanneer gaan mensen beseffen waar ze mee bezig zijn en hoe ze meer en meer hun vrijheid opgeven onder het mom van zogenaamde veiligheid?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond