Deel dit artikel
-

Auto1 geïnteresseerd in overname Autoscout24

Online b2b-autoportaal Auto1 zou samen met investeerder Hellman & Friedman een bod willen uitbrengen op het Europees werkende consumentenportaal Autoscout24.

Al lange tijd lukt het Scout24 Group niet om een koper te vinden tegen een acceptabele prijs, maar sinds de zomer meldden zich toch weer verscheidene partijen met interesse. Duitse media vernemen uit kringen rondom het proces dat een van de belangstellende kopers Auto1 is.

Auto1 is een Duits internetberijf dat auto’s opkoopt en waar dealers vervolgens hun (vaak) tweedehands wagens aanschaffen. Het is een winkel voor autoverkopers. Begin dit jaar echter zette het een stap op de b2c-markt met de opening van Wirkaufendeinauto.de. Met Autoscout24 in handen biedt het niet enkel een aankoopkanaal op de consumentenmarkt maar ook een verkoopkanaal.

Of Auto1 en Hellman & Friedman uiteindelijk de kopers zullen blijken, staat niet vast. Volgens persbureau Reuters staan ook opkopers als Permira, Apax en Carlyle gereed om rond de 2 à 2,5 miljard euro op tafel te leggen. En mogelijk ook uitgever en portalenkenner Axel Springer.

Foto: david brown (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond