Deel dit artikel
-

AUTO1 Group: Enorme vraag naar tweedehands auto’s

Europese grootste online autohandelaar Auto1 Group verkocht in 2021 dertig procent meer tweedehands voertuigen. De omzet in het vierde kwartaal verdubbelde tot 1,6 miljard euro.

Beursnieuweling Auto1 Group uit Duitsland publiceert voor eerst zijn jaarcijfer als beursgenoteerd bedrijf. De volumes laten zien dat Europese consumenten druk bezig zijn met auto’s wisselen op de tweedehands markt.

Vorig jaar verkocht het 555.000 auto’s aan handelaren, ruim 100.000 meer dan het jaar ervoor. Aan consumenten werden via het detailmerk 41.000 wagens verkocht. Dat is een verviervoudiging.

De grote handelsvolumes pakken financieel niet ongunstig uit voor CEO Christian Bertermann en zijn team. De omzet steeg met 69 procent tot 4,8 miljard euro. Het bedrijfsresultaat groeide praktisch met hetzelfde tempo naar 431 miljoen euro.

De wagenvoorraad verdubbelde van 209.000 naar 584.000.

Voor 2022 verwacht het bedrijf een verdubbelde van het aantal verkochte auto’s bij Autohero, tot rond de tachtigduizend. De totale verwachte volumestijging ligt rond de honderdduizend wagens.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond