Deel dit artikel
-

Automattic koopt metachatplatform Beeper

Chatten naar Whatsapp, Facebook, Slack, Instagram, LinkedIn en tal van andere netwerken vanuit één app. Dat is wat Beeper faciliteert. Het bedrijf is overgenomen door Automattic.

Dat bedrijf achter WordPress bouwt middels een reeks overnames aan portfolio van online diensten die het buiten de besloten silo’s van de Google- en Meta-achtigen wil houden. Eigenaar Matt Mullenweg investeert strategisch in – wat heet – het open web.

Hoeveel Automattic heeft betaald voor Beeper is niet bekend en voor Mullenweg slechts van secundair belang. Hij was al mede-aandeelhouder in de start-up.

Tot op heden opereerde Beeper in een besloten testfase. Meer dan honderdduizend gebruikers hadden een account. Met hun feedback verbeterde het metachatplatform zijn techniek en interface. Tegelijk met de overname gaat het slot van de deur en kan iedere belangstellende de app downloaden voor Windows, Mac, Linux, iOS en Android.

De architectuur van de chatapp is gebaseerd op Matrix, een open gedecentraliseerd chatprotocol.

Beeper ondersteunt niet Apples iMessage, maar Amerikaanse toezichthouder kan daar wel eens verandering in brengen. Die onderzoekt nu of Apple zijn protocol niet moet openstellen voor derden. Los daarvan gaat Apple met zijn berichtendienst RCS ondersteunen, waardoor iOS- en Android-gebruikers met elkaar kunnen chatten.

De chatapp is gratis te gebruiken en verdient geld met het verkopen van premiumfeatures.

Foto: Torsten Behrens (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond