Deel dit artikel
-

Automotive Campus in Helmond in de etalage

De gemeente Helmond zet het bedrijvenpark Automotive Campus voor slimme en duurzame mobiliteit in de etalage.

‘Als overheid hebben we een aanjaagrol gespeeld. De komende tijd willen we met private partijen verkennen hoe de campus verder ontwikkeld kan worden,’ aldus de gemeente.

Directeur Lex Boon van de Automotive Campus zegt in het Eindhovens Dagblad dat er al mogelijke kopers zijn. ‘Dan heb ik het over partijen die voorheen met een grote boog om de campus heen liepen.’ Namen wil hij nog niet noemen.

Het bedrijvenpark aan de Europaweg, dat ooit van Volvo was, is van de gemeente Helmond, de provincie Noord-Brabant, Hurks Vastgoedontwikkeling en Bouwbedrijf Van de Ven. Er zijn plannen om het terrein naar het westen uit te breiden.

Twee jaar terug werd nog de Stichting Automotive Campus opgericht met als doel verdubbeling van het aantal bedrijven en het aantal medewerkers binnen vijf jaar.

Naast TNO, Tass en Altran vestigden Lightyear (auto’s op zonne-energie), Fontys, Summa College en recent Delta Electronics (krachtstroom oplossingen) zich op het terrein. Er werken nu zo’n 1250 mensen, onder wie 600 studenten. Ook een van de eerste waterstoftankstations van Nederland is gevestigd op de campus.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond