Deel dit artikel
-

Autoriteit Persoonsgegevens doet onderzoek naar TikTok

De Autoriteit Persoonsgegevens begint een onderzoek naar TikTok om te zien of de privacy van Nederlandse kinderen voldoende geborgd is in de populaire app.

Het onderzoek dat de AP vandaag aankondigde is oriënterend qua aard en niet gebaseerd op concrete verdenkingen.

Vicevoorzitter Monique Verdier: “We zien dat ontzettend veel Nederlandse kinderen met veel plezier gebruik maken van TikTok. We doen onderzoek naar de vraag of deze app privacyvriendelijk is ontworpen en ingericht. Daarnaast kijken we of de informatie die kinderen van TikTok krijgen bij het installeren en gebruiken van de app goed te begrijpen is en of er voldoende uitleg is over hoe TikTok hun persoonsgegevens verzamelt, verwerkt en verder gebruikt.”

De eerste resultaten van het onderzoek worden later dit jaar gepubliceerd.

TikTok zelf hanteert als ondergrens voor zijn leden de leeftijd van dertien jaar. Toen het Chinese ByteDance de app Musical.ly voor een miljard dollar kocht voor TikTok werden alle accounts van kinderen onder de dertien opgeheven.

Foto: Picturepest (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Dave

Wellicht is het beter voor AP om nog even de 3.000 klachten van consumenten uit 2019 behandelen die volgens persbericht maandje geleden nog op de stapel lagen. En vreemd dat ze een persbericht al sturen voor puur het aankondigen van het onderzoek. Waarom dat niet doen als de uitslag er is?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond