Deel dit artikel
-

Autoschadeherstelplatform Fixico haalt nieuwe financiering op

Autoherstelschadeplatform Fixico haalt nog eens 5 miljoen euro financiering op, waarmee de recente ronde op 12 miljoen euro uitkomt. De investeringsronde werd geleid door Autotech Ventures en alle bestaande aandeelhouders waaronder Finch Capital.

Fixico heeft tot nu toe in totaal 19,3 miljoen euro aan financiering opgehaald. Met het geld kan Fixico zijn productontwikkeling versnellen, aanwezigheid op belangrijkste markten vergroten en verder uitbreiden in Europa.

Het bedrijf is daar optimistisch over. De huidige autoschadeherstelmarkt, waarin alleen in Europa al 120 miljard in omgaat, is aan verandering toe. Het traditionele herstelproces is veelal tijdrovend, inefficiënt en afhankelijk van gedateerde processen die een negatief effect hebben op de uiteindelijke herstelkosten.

Vorig jaar was een zwaar jaar voor de autoschadeherstelbranche. Maar zelfs midden in een pandemie groeide Fixico naar eigen zeggen met 300 procent.

Het platform werkt momenteel met meer dan 150 bedrijven in de fleet-, lease-, verhuur- en verzekeringsbranche. Het platform geeft toegang tot meer dan 2500 schadeherstelbedrijven via een internationaal marktplaatsmodel,

Fixico is momenteel actief in zes landen: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Zuid-Afrika. Het volgende kwartaal start het platform in nog drie Europese landen: Italië, Oostenrijk en Denemarken. Het Verenigd Koninkrijk en Spanje bovenaan het verlanglijstje voor de langere termijn.

Tegelijk met het binnenhalen van de nieuwe investering is ook Simon Rothman toegevoegd aan de Raad van Commissarissen. Rothman begon bij eBay toen het nog een kleine Amerikaanse veilingsite was voor verzamelaars.

Hij zat in het bestuur van onder meer Tesla, Cargurus, Convoy en Nuro. Daarnaast is hij adviseur en/of angel investor in Lyft, Lime, Getaround, Aurora, Fiverr en Poshmark.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond