Deel dit artikel
-

Autosite CarNext splitst af van Leaseplan

De particuliere en zakelijke handelssite voor auto’s CarNext splitst af van moederbedrijf Leaseplan. Om de groeiplannen te faciliteren haalt het 400 miljoen euro venture capital op bij een consortium internationale investeerders.

TDR capital, GIC, PGGM, ATP en Goldman Sachs Asset Management zijn eigenaar van Leaseplan en helpen nu bij de zo lang gewenste verzelfstandiging van het internationale autoplatform. Dat maakten de partijen vorige week bekend.

CarNext sluit direct een contract met zijn oude moederbedrijf om auto’s af te nemen voor de verkoop. Leaseplan heeft verhuurt 1,8 miljoen voertuigen in dertig landen. CarNext is actief in 22 landen.

De online handelssite hielp vorig jaar 40.000 auto’s verkopen op de particuliere markt en 200.000 op de zakelijke markt. De totale waarde daarvan wordt geschat op 2,5 miljard euro. Concurrent Auto1 Group, dat begin dit jaar in Duitsland naar de beurs ging, realiseerde in het eerste kwartaal van dit jaar een afzet van 131.000 wagens. Het onderdeel Autohero nam er 7.800 voor zijn rekening.

Foto: trolleway (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond