Deel dit artikel
-

Avondbezorging favoriet bij online shoppers

Het ideale bezorgmoment voor online shoppers is in de avond, op werkdagen. Bezorging bij de buren is geen probleem, maar liever niet meer dan twee deuren verderop. Dat blijkt uit een enquête van Multiscope.

Het liefst bepalen online shoppers zelf het aflevermoment. Bijna de helft van de online shoppers (46 procent) wil in de avond hun pakket ontvangen. Drie kwart wil op werkdagen het pakket ontvangen. Eén op de tien laat de bestelling op het werk bezorgen. Dit is overigens niet voor iedereen een optie, aangezien 52 procent van de werkenden het pakket niet op het werk mag laten bezorgen.

Indien de mogelijkheid er is, kiest maar liefst 88 procent het aflevermoment zelf. Same-day delivery staat echter nog in de kinderschoenen. Slechts 3 procent van de Nederlanders heeft dit weleens geprobeerd, maar het is ook nog niet overal beschikbaar. De interesse is wel groot; 44 procent heeft interesse in same-day delivery.

Gemiddeld worden drie op de tien pakketten bij de buren bezorgd. Bijna negen op tien online shoppers hebben hun pakket weleens bij de buren opgehaald. Slechts 12 procent staat negatief tegenover aflevering bij de buren. De oorzaak daarvan is vooral het tot last zijn van de buren. Zes op de tien staan positief tegenover het afleveren van pakketten bij de buren, al mag het van 30 procent niet verder dan twee buren verderop geleverd worden.

Eén op de vijf onderneemt geen actie als de eerste bezorgpoging mislukt. De helft wijzigt na een mislukte afleverpoging het bezorgmoment naar een tijdstip dat beter uitkomt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond