Deel dit artikel
-

Bezorgen tijdens avondklok is toegestaan, ophalen niet

Bezorgdiensten mogen ook tijdens de avondklok gewoon aan de deur verschijnen. Dat heeft premier Rutte zojuist bevestigd tijdens de persconferentie over de voorgenomen avondklok. Afhalen is echter niet toegestaan na kwart over acht.

Er zijn extra maatregelen nodig om nieuwe varianten van het coronavirus onder controle te krijgen. Daarom is het voornemen van het kabinet om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer een avondklok in te voeren. Daarover wordt vanmiddag of morgen in de Kamer vergaderd.

Het is de bedoeling dat iedereen van 20:30 uur ’s avonds tot 04:30 uur ’s ochtends binnen blijft. Het is verboden om tijdens de avondklok zonder geldige reden op straat te zijn.

Supermarkten moeten om half negen dicht, maar bezorgen blijft een optie. Bezorgers hebben wel een werkgeversverklaring nodig.

Thuiswinkel.org liet gisteren al weten geen problemen voor webwinkels en vervoerders te verwachten. ‘De bezorging kan en mag dus ook gewoon doorgaan binnen de spertijd.’

De instelling van een avondklok is een heftige maatregel voor iedereen, maar mag onder geen beding leiden tot nog meer economische schade, zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet.

Het aangekondigde systeem met een noodzakelijke werkgeversverklaring lijkt werkbaar, maar de voorbereidingstijd voor ondernemers is kort.

De maatregelen betekenen wel weer een nieuwe klap voor de luchtvaart. Het voorgenomen vliegverbod gaat gelden voor passagiersvluchten uit het VK, Zuid-Afrika, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela. Dit vliegverbod geldt vooralsnog maximaal een maand, of tot de voorgenomen verplichte quarantaine voor reizigers wettelijk is geregeld.

KLM zegt dat vluchten op lange afstanden en op diverse bestemmingen op Europa niet meer mogelijk zijn. ‘Door crews vanaf het buitenland een antigeentest op te leggen, lopen we het risico bemanningsleden achter te moeten laten.’

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond